Vännen min...

Har ni någon gång kännt att ni vill skydda en vän från att bli sårad? Det har jag. Jag har just nu i detta ögonblick en vän som är tillsammans med en person som jag tycker är helt olämplig för henne/honom. Jag vill att hon/han kämpa för att det ska hålla men samtidigt så har jag en sån här olustig känsla att det inte kommer hålla så varför lägga ner så mycket energi på att försöka få det att hålla någon månad till? Det är så svårt att veta vad man ska rekomendera "/ Jag gillar verkligen den här kompisen och jag vill verligen allt gott för henne/honom så jag skulle så gärna vilja kunna förutspå vad som ska hända så att hon/han slipper bli sårad och ledsen... Jag känner att hon/han är värd någon bättre, någon som verkligen uppskattar henne/honom på riktigt och älskar henne/honom av hela sitt hjärta. Är det för mycket begärt att man vill det för en av sina bästa vänner? Hjälp mej, vad tycker ni att jag ska göra?

Kram från Lilla Jag <3

Fiske

Hej...
Idag ska jag och mina klasskompisar ut och fiska på oresjön uppe i Furudal. Det ska bli jätte kul men vet dock inte vad jag ska göra om jag får en fisk, det är liksom inte riktigt min grej :P Det blir mycket ute den här veckan, skridskor och skidor igår och fiske idag. Resten av veckan tänker jag nog vara i säkert förvar inne ;)
Är det någon som någon gång har känt sej helt värdelös i skolan? Det har jag, i ett ämne. Spanska... jag har läst det i fyra och ett halvt år och jag tycker att jag borde kunna lite vid det här laget. Nog kan jag saker men jag har väldigt svårt att få fram det och använda det till att bygga meningar. Det är jobbigt och har gjort att jag har tappat intresset för spanska. Kanske får jag för svåra uppgifter som gör att jag inte kan göra något istället för att göra enkla saker och lära sej någonting, men det är ju inte jag som är lärare så jag har ju inget att säga till om. I alla fall så ska jag stå ut i ett och ett halvt år till men sen ska jag inte plugga nå mer spanska i hela mitt liv (tror jag i alla fall :P).
Nu ska jag gå och packa och klä på mej färdigt och sedan bär det av ut på isarna :)
Ha det bra idag ;)

Kram från Lilla Jag <3

Abort...

Så var skolan slut för idag. Jag har åkt både skridskor och skridor, jag gillar inget av det men det måste göras. Jag ska skriva en uppsats på engelska om abort i skolan så jag tänkte att jag kunde dela lite av mina tankar om det. ;)

För mej är abort nästan samma sak som att mörda sitt eget barn och värför något som jag aldrig skulle kunna göra. Många säger att "det ju bara är en cellklump" men faktiskt så lever det och växer och utvecklas, det är alltså något levande och det är inget mindre än ditt barn! Hur kan man leva med att döda sitt eget barn? Det måste ju kännas föralltid. Däremot tycker jag att det är mer okej om man gör abort när man blir våldtagen och gravid. Abort ska dock ALDIG användas som preventivmedel. Gillar man inte kondom så finns det andra sätt att fixa det på. Det är ju verkligen helt galet att man kan få tillstånd att göra abort när man är lika långt gången som man är när man faktiskt kan rädda för tidigt födda. Kan man då inte plocka ut barnet och rädda det istället för att döda det? Man ska inte vara oförsiktig för att man vet att det går att göra abort. Ta det lugnt o ta hand om varandra och erat ännu inte skapade barn :)

Kram från Lilla Jag <3

Go'morron

Nu ska jag snart iväg till skolan men tänkte att jag skulle diskutera lite kärlek först.
Känslor är nästan det mest kraftfulla i världen. När dom tar över är det svårt att lyssa på vad som är lämpligt eller vad man egegntligen vill. Jag har varit där, jag lovar! Som jag sa igår så är jag nyligen förlovad med en kille som heter Johannes och jag älskar honom mer än någonting annat. När jag då känner att jag börjar gilla en annan kille oxå då blir det jobbigt. Har ni varit där? Om ni har varit där så var inte rädda, det går över. Känslor är impulsiva och när dom inte är logiska så försvinner dom ganska snart. Jag pratade med Johannes om det här och han tyckte att det var lungt. Vi är människor med känslor och dom kommer överumpla oss ibland, sånt är livet. Att vara förälskad är underbart men det finns två olika sorters kärlek. Den till personen du älskar (romantiskt) och den till en mycket nära vän. Jag älskar Johannes på ett sätt som inte går att dela med två, men mina vänner, och speciellt några, har jag en kärlek som är lika stark men som kan visa sej på olika sätt och kan delas med många. Kärlek till tjejkompisar och kärlek till killkompisar visar sej på olika sätt. Kärleken till tjejkompisar blir att kramas och egentligen vara med dom som din älskade förutom den fysiska delen medan om du gör så med dina killkompisar kan det bli att du känner dej kär i dom om du gör samma sak. Men kom ihåg, du är inte kär i dom, du gillar dom bara väldigt mycket!
Hoppas du fick ut något av det :)

Kram från Lilla Jag <3

Kärleksdikt

Jag har i uppgift på spanskan i skolan att skriva en kärleksdikt. Jag har nu skrivit den på svenska men ska sen översätta den ;) här ska ni få höra, vad tycker ni?

Kärleken är som en blomma
Att vara med varandra är som vatten
Man kan älska varandra på avstånd
men utan vatten dör en blomma tilll slut.

At älska någon är som en soluppgång
Du ser ljuset och det omringas av vackra färger
Du vill aldrig mista den känslan.

Kärleken är ochså som ett vattenfall
Det är vackert att se på
men det är farligt att använda på fel sätt
Det är lätt att bli bortsvept och drunka

Kärleken till en älskad
Kärleken till en vän
En liknande känsla
som visar sej på olika sätt

Att känna sej behövd
Att känna sej omtyckt
En kram som värmer
En kram av kärlek

Ett ord med mening
En blick med kärlek
En beröring som säger
du är älskad!

Nu så..

Hejsan :)

Jag tänkte jag skulle ge det här bloggandet ett försök. Jag har aldrig gjort det förut men det kan ju inte vara så svårt. :) Jag tänkte att jag skulle skriva om lite egna tankar kring olika saker och så men först lite info om mej: jag är en tjej på 16 år och går första året på Stiernhööksgymnasiet samhällsprogrammet i Rättvik. Jag lever i en kristen familj och tycker om att vara i kyrkan. Jag har nyligen förlovat mej och längtar efter att få skaffa egen famlij men det måste ju vänta några år. Jag är med i Royal Rangers som är en scout-organisation i pingstkyrkan och jag älskar att vara ute på läger med dom och träffa andra ungdomar som delar mitt intresse för natur och tro. I sommar ska vi iväg på ett internationellt läger som heter EuroCamp och det ska vara i Le Havre i Frankrike. Det ska verkligen bli jätte roligt. :D Inom Royal är jag med i ett så kallat ungdomsråd som heter Spejerna och det är bland det roligaste jag vet att umgås med dom på olika platser i Sverige :) Senast var jag med dom i Borlänge och vi planerade olika aktiviteter och spelade laserdome. Det var otroligt mycket roligare än jag trodde :)

Vi hörs senare,
kram från Lilla Jag ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0